Social Icons

Pages

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Φρανκφούρτη Γερμάνια

Η Φρανκφούρτη είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και βρίσκεται στον ποταμό Μάιν
Είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της οπως επισης για τα παγκοσμιως γνωστα ( λουκανικα Φρανκφουρτης ) ενω είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και την Μαδρίτη είναι, επίσης, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.
Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ, η Ντρέσντνερ Μπανκ, η Κομέρτσμπανκ.
Τα μουσεία της είναι τα καλύτερα της Γερμανίας –μετά του Βερολίνου– ενώ η όπερα και τα μπαλέτα της είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης είναι οι πιο κοσμοπολίτες της χώρας, εκπροσωπώντας δεκάδες εθνικότητες, μεταξύ τους και μεγάλη τουρκική μειονότητα. Στο μεταξύ, οι απαστράπτοντες ουρανοξύστες στις όχθες του Μάιν συνεχίζουν να χαρίζουν στην πόλη το αστείο παρατσούκλι «Μανχάταν», που αποτελεί και υπενθύμιση για την ισχυρή θέση που συνεχίζουν να κατέχουν οι οικονομικοί θεσμοί στην πόλη.
Αξιοθέατα

Η Φρανκφούρτη –σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις– είναι διάσημη για τον ορίζοντα και τα κτίριά της. Αξίζει να δείτε την πόλη από το ποτάμι, χάρη στα τουριστικά ποταμόπλοια. Τα σκάφη αναχωρούν κάθε ώρα από τη βόρεια όχθη. Κατά τη διάρκεια της «κρουαζιέρας» θα δείτε τους δύο ψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης: τον πύργο Μέσετουρν του Χέλμουτ Γιαν και το γεμάτο γωνίες κτίριο της Κομέρτσμπανκ του Νόρμαν Φόστερ. Πίσω από τα σύγχρονα αρχιτεκτονήματα μπορείτε να δείτε τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Κάιζερντομ, παραδοσιακό τόπο στέψης των αυτοκρατόρων της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα με τα πόδια. Σε ακτίνα 1,5 χλμ βρίσκονται πολλά από τα πιο σημαντικά. Η εμπορική οδός με τα μεγάλα καταστήματα είναι η Zeil. Αρχίζει στη Hauptwache και τελειώνει στην Konstablerwache. Επί τις οδού είναι τα εμπορικά κέντρα Zeilgalerie (με πλατφόρμα επισκεπτών στην ταράτσα) και MyZeil (σχεδιασμένο από τον ιταλό σταρ αρχιτέκτονα Massimiliano Fuksas). Μια άλλη εμπορική οδός είναι η πολυτελής Goethestraße κοντά στην Παλαιά Όπερα.
Βουτήξτε στην ατμόσφαιρα του παρελθόντος με μια βόλτα κατά μήκος του Ρόμερμπεργκ, την καρδιά της μεγαλύτερης μεσαιωνικής συνοικίας στη Γερμανία. Τα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια είναι μοναδικά, ενώ ανακαινίσθηκαν με προσοχή μετά τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Γκαλερί τέχνης και μουσεία περικυκλώνουν τη συνοικία. Σταματήστε για μια κρύα μπίρα στο Haus Wertheym, για να απολαύσετε μεσαιωνική αγένεια και εξαίρετη μπίρα.
Καθεδρικός ναός (Dom)
Δημαρχείο (Römer)
Παλαιά Όπερα (Alte Oper)
Σπίτι του Γκαίτε (Goethehaus)
Ναός του Αγίου Παύλου (Paulskirche)
Ζωολογικός κήπος
Πάλμενγκαρτεν (Βοτανικός Κήπος)